Søk i denne bloggen

Sider

Saftige kanelboller

Dette er en skikkelig god oppskrift på kanelboller. Trikset er å kna deigen lenge og vel, og ikke være redd for å lasse på med sukker og smør i "svingene". Deigen kan faktisk også brukes til alle typer søtt bakverk: kringler, boller, marsipanknuter, skoleboller, solskinnsboller, you name it!


Deig:

1 kg siktet hvetemel
150 gr sukker
150 gr smør i terninger
2 ts salt
2 ts kardemomme
6 dl melk
50 gr tørrgjær

1 egg til pensling
Perlesukker

Fyll:

Romtemperert smør
Rørsukker
Kanel

Bland sammen mel, gjær, sukker, salt og kardemomme. Tilsett smørterningene og smuldre dem opp i melblandingen (her er det ikke vits å bruke noe annet enn hendene). Varm melka til den er fingervarm, og hell den i melblandingen mens du rører kraftig med en sleiv. Når deigen ikke er så klissete lenger kan du gå over til å kna med hendene. Du må gjerne bruke foodprosessor eller noe lignende, men det blir alltid best når du knar deigen med egen muskelkraft. Jo lenger du orker å kna, desto luftigere og saftige blir kanelbollene!

Sett deigen på et lunt sted og dekk den med et klede. La heve i ca en time.

Del opp deigen i passe store emner (litt etter hvor mye benkeplass du har). Kjevle ut emnene til rektangulære leiver. Smør på et tykt lag av smør-, sukker- og kanelblandingen og rull leiven sammen til en pølse. Skjær så pølsen i ca 3 cm tykke skiver. Legg skivene på et bakebrett og dekk med et klede. La etterheve i ca 30 minutter.

Pensle kanelbollene med egg, strø på perlesukker og stek dem midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter. Server lune med et stort glass melk og en kopp kruttsterk, skånsk kaffe!

5 kommentarer:

sunniva sa...

Søkte litt rundt på nettet etter oppskrift på kanelboller, og fant denne. Lagde dem i dag, og de smakte SUPER godt!! :)

Anonym sa...

Disse har jeg og forloveden min laget en gang før, nok en gang står de til heving på kjøkkenbenken. Disse er bare ELSK!<3

Anonym sa...

googlet etter en oppskrift på luftige og saftige kanelsnurrer.. disse var lette å lage om smakte perfekt. helt nydelig!

Kommer til å bli en favoritt her i huset. :-)

Anonym sa...

Står og lager disse forhåpentligvis deilgige kanelsnurenne.
Dette skal bli godt!

Anonym sa...

Hvor mange snurrer blir det av denne oppskriften?