Søk i denne bloggen

Sider

Kantarelltoast med posjert egg

Nå er det snart høst, og skogens gull er i full fart opp blant mose og blåbærlyng i skogen bak huset. Pappa fikk flott fangst da han var ute på tokt her om dagen:


Kantarell er så godt i seg selv at du ikke trenger å gjøre så mye med den. Noe av det beste jeg vet her i verden er kantarelltoast. Det tar rundt 15 minutter å lage dette, og det er vel anvendt tid!

Du trenger:

Godt brød i skiver, ristet
3 stk sjalottløk, hakket
4 never kantareller
Fløte
Gressløk
Salt og pepper

4 egg
Eddik

Stek hakket sjalottløk og kantareller på middels til høy varme i (masse) smør. Først slipper kantarellene litt vann, men fortsett å steke dem til de blir "tørre" igjen, og det begynner å frese godt i panna. Tilsett så en god dæsj fløte. Det er vanskelig å gi et nøyaktig mål på hvor mye, men begynn heller litt forsiktig og ta mer etter hvert. Det vil tykne ganske mye, så spe med litt mer fløte hvis det blir for tykt. Smak til med salt og pepper, og tilsett ønsket mengde gressløk. Sett til side mens du posjerer eggene.

Kok opp vann i en stor kjele og tilsett et par spiseskjeer eddik. Den får eggene til å sette seg bedre. Et lite tips: bruk så ferske egg som mulig for å unngå at de går i oppløsning. Rør kraftig i vannet slik at det danner seg en "malstrøm" i midten, og knekk ett og ett egg oppi. La de kose seg i vannet i rundt 4 minutter før du tar dem forsiktig ut og legger de på litt tørkepapir.

Rist brødskivene og bre på et lag godt smør. Lass på med kremet kantarell og legg et posjert egg på toppen. Dryss over litt gressløk, nykvernet pepper og litt maldonsalt. Servér!

Ingen kommentarer: