Søk i denne bloggen

Sider

Cæsarsalat


Uff, før jeg legger meg må jeg bare poste en oppskrift med noe grønt i! Ser at alt som ligger ute hittil (jeg har jo bare såvidt begynt) er for karbobomber å regne, og selv om jeg nylig har vendt tilbake fra de døde (dvs livet som glutenallergiker), og dermed er brød- og pastaentusiast, er jo karber vår tids kostholdsskurk.. Så - her er en til dere lavkarbotroll: sprø romanosalat, fet dressing, saftig kylling og sprø bacon.. Dere kan droppe krutongene, så kan vi som vil kjøre litt mer miljøvennlig droppe kjøtt og kylling. For det er faktisk ikke til å stikke under en stol at ekte cæsarsalat skal serveres kun med romanosalat, egg, krutonger, litt parmesan, olivenolje og sitron. Og igjen: den fantastiske hemmelige ingrediensen worcestershiresaus!

Du trenger:

2 hoder romanosalat

Krutonger:

4 fedd hvitløk
1 dl olivenolje (ikke for kraftig)
100 gr meierismør
6-7 tykke skiver lyst brød i terninger

Knus hvitløksfeddene (men ikke gidd å skrelle dem), og ha de i en gryte sammen men olivenolje og smør. Varm opp til smøret bobler, og hell det så i en bakebolle. Ha i brødet og vend det i blandingen, slik at den blir jevnt fordelt på bitene. La det gjerne stå og trekke litt. Spre krutongene på et stekebrett og stek dem i ovnen til de er gylne (220 grader funker bra, men steketid kan variere. Best å bare følge med). Ta ut brettet av og til, og rør rundt blandt krutongene slik at de får jevn farge. Avkjøl på tørkepapir.

Dressing:

2 eggeplommer
3 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ss dijonsennep
Saften fra 1 sitron
2 dl god olivenolje
1/2 ts worcestershire
3 finhakkede ansjosfileter (Eeew men nammm..)
1/2 dl revet parmesan

Pisk eggeplommene i en bolle, og rør inn hvitløk, sennep og sitronsaft. Pisk så inn olivenoljen litt og litt (viktig å piske hele tiden, ellers kan dressingen "sprekke"). Når all oljen er i kan du tilsette ansjos og parmesan. Vend så romanosalaten i dressingen og ha det hele i en serveringsbolle.

Den enkle varianten er som sagt å servere den i bolle, sammen med krutongene, resten av parmesanen og litt nykvernet pepper. Da fungerer den supert som tilbehør. Serverer du den med med egg, kylling og/eller sprøstekt bacon blir det en mettende og ikke minst superdigg lunsjrett eller forrett.

Ingen kommentarer: