Søk i denne bloggen

Sider

Lamb Curry

Denne er en av mine absolutte favoritter, og kan lages med lam, geit (!), kylling, okse eller som en mer miljøvennlig vegetarrett. Den tar litt tid, men er veldig enkel, og det er akkurat det som er så herlig med curryretter: Du slenger bare alt i en gryte, og så lager det seg nesten selv. Sammenlignet med å kjøpe takeaway fra en av de mange indiske restaurantene Oslo har å by på, kan den absolutt måle seg når det gjelder smak. Og best av alt er den fantastiske krydderduften som brer seg i leiligheten mens underverket putrer seg ferdig. Velbekomme!

SLIK GJØR DU:

Kjøttet:

ca 1 kilo kjøtt (lam, kylling, etc..)
Salt og pepper
Saft fra 1 sitron


Kutt kjøttet i passe munnfullbiter, og legg det i en bolle sammen med salt, pepper og sitronsaft. La marinere mens du lager krydderblandingen. Lager du vegetarversjonen hopper du selvfølgelig over dette trinnet..

Krydderblandingen:

1 ss sort pepper, hel
2 ss hot madras currypulver
1 ss garam masala
1 ss brune sennepsfrø
1 ss korianderfrø
1 ss spisskummin
2 store løk, grovhakket
4 fedd hvitløk, grovhakket
1 stor bit frisk ingefær, revet

Rist krydderet i en middels varm, tørr stekepanne. Det kan fort svi seg, så pass på å røre godt. Etter ca 5 minutter i pannen heller du blandingen over i en morter, og tilsetter litt salt. Knus krydderet til et så fint pulver du klarer. Har du ikke morter funker det finfint å legge krydderet i en pose og slå løs på det med en tom vinflaske (no kidding!).

Løken, hvitløken og ingefæret steker du gylne i litt nøytral olje, før du heller over krydderblandingen og rører godt om. Husk at blandingen ikke skal steke for hardt, så ta pannen av varmen.

Sausen:

6 store tomater, grovhakket
1 boks kokosmelk
1/2 beger matyoghurt
6 curryblader
Frisk koriander, hakket
saften fra 1 lime

Veggiser: 1 boks kikerter

Brun lammekjøttet i en jerngryte eller wokpanne. Etter ca 5 minutter tilsetter du halvparten av løk-og krydderblandingen (er du veggis starter du med hele denne i stedet for kjøttet). Stek under omrøring i ca 3 minutter, før du tilsetter tomater, kokosmelk, yoghurt, curryblader, og resten av løken og krydderet . La koke på svak til middels varme i ca 45 minutter.

Ta så av lokket og rør om. Vegetarianere tilsetter her en (eller to) bokser kikerter. Tilsett limesaften, og eventuelt litt vann hvis sausen er veldig tykk. Pass på at du ikke har i for mye væske, slik at sausen blir for tynn. Legg på lokket igjen og la trekke (IKKE KOKE!) i ca en time.

Server med hakket koriander og basmatiris, og gjerne naan og raita.





Mmmmmmmm.........


4 kommentarer:

Anonym sa...

I must say-you have a very nice blog.
Tell me what you think about mine.

Monlilli sa...

Det hørtes helt sinnsykt godt ut! :D

Must try!

Anonym sa...

Hei Ida,
Jeg var på jakt etter en god indisk oppskrift her om dagen, og endte på bloggen din. Det var morro. Bra ble det også ;-)
Bra tiltak!

Olav A.

Anonym sa...

Hei, jeg prøvde meg på oppskriften i går men brukte kalkunkjøtt. Smaken var veldig god, men sausen ble veldig tynn. Jeg brukte bifftomater - blir det for mye væske? Lurer også på mengden med matyoghurt? Kan du gi en tilbakemelding?