Søk i denne bloggen

Sider

For en virkelig god morgen: prøv dette!




Små gleder i hverdagen. Jeg spiste verdens beste frokost i dag! Herligheten var et stykke quiche jeg lagde i går, som jeg varmet opp igjen. Fantastisk! Når den får stå over natten trekker alle de gode smakene inn i paibunnen og den blir masse bedre enn når den er nylaget. Litt som bacalao (oppskrift på det kommer senere.. Hva søren drikker man til det forresten??). Her kommer oppskrift på quiche i hvertfall. Spis halvparten i dag og resten i morgen tidlig. Ekstra godt med et stort glass kald melk til!

Bunn:

60 gram temperert meierismør
2,5 dl hvetemel
2 ss vann
salt

Kjør ingrediensene i en foodprocessor til det smuler seg (kan også gjøres for hånd). Kna deigen til den er fast og smidig. Kjevle den ut til den er stor nok til å dekke paiformen. Legg den i og kutt kantene slik at den passer formen perfekt. Prikk bunnen med en gaffel for å unngå luftbobler under stekingen. Stek ved 200 grader i ca 15 minutter.

Fyllet bestemmer du selv. Min favoritt består av stekt brokkoli, squash, sjallottløk, tomat og østerssopp. Hakket hvitløk og litt chili gir retten ekstra kick. Legg de stekte grønnsakene i den ferdigstekte paibunnen og hell over 3 piskete egg, tilsatt litt melk, salt og pepper. På toppen legger du skiver av serrano- eller parmaskinke (strandaskinke funker også glimrende) og river over masse jarlsbergost. Bruk gjerne også parmesan om du ønsker ekstra fylde. Stek i ovnen til eggeblandingen er fast og osten gylden.

Bon apetit!

Ingen kommentarer: