Søk i denne bloggen

Sider

Spicy kjøttboller!

Kort og greit.. Dette er verdens beste kjøttboller! De er fyldige og spicy, og helt fantastitske med patatas bravas og krydret tomatsaus til. Og ikke minst enkle og kjappe. Du vil aldri gå tilbake til fettklumpene Gilde kaller "kjøttboller" igjen..! Hvis du er på jakt etter mer klassiske kjøttboller uten det spanske kicket, er det bare å droppe chilien.

Du trenger:

400 gram kjøttdeig
1 egg
2 ss knust kavring
1 fedd hvitløk, finhakket
1 hel rød chili, finhakket (med frø)
1 ss hakket bladpersille
1 ss hakket timian
1 ss hakket rosmarin
1 klype malt muskatnøtt
Salt og pepper

Slik gjør du:

Legg alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Det er lettest å bruke hendene, selv om det føles litt ekkelt. Bruk en teskje og håndflaten din til å forme kjøttblandingen til små boller. Dette går lettere om du fukter hånden og skjeen i lunkent vann.

Legg bollene i en glovarm, oljet stekepanne. Stek til de er gyldenbrune og spenstige. Jeg bruker alltid å ta en eller to eller tre prøvesmaker for å sjekke om de er gjennomstekte..

Patatas bravas som jeg nevnte i innledningen lager du ved å steke terninger av kokte poteter i smør, gjerne med grove biter av hvitløk for ekstra smak. Hell over en hot tomatsaus (skal sde om jeg får lagt ut oppskrift senere) og la det surre et par minutter til sausen har trukket godt inn i potetene. Nammmm..!

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette ble gode kjøttboller! Hadde dem i pastasaus og hadde båndspagetti til. anbefales!!'