Søk i denne bloggen

Sider

Potetmos på nytt nivå


God gammel klassiker.. For den med fobi for hjemmelaget potetmos går det an å bruke posemos til denne. MEN - hjemmelaget er alltid best! Mens jeg sitter her og venter på at maten skal bli ferdig kan jeg like gjerne dele oppskriften:



Duchesspoteter (med ost):

5 store poteter
2 dl matfløte
Jarlsbergost
Parmesan
Salt og pepper

Skrell potetene og kok dem sønder og sammen i lettsaltet vann. Når de er godt møre moser du de med et dertil egnet kjøkkenredskap (vinflasker funker bra også her) og tilsetter fløte, salt og pepper. Ønsker du en helt slett mos kan du kjøre en runde med stavmikseren, men litt biter er bare godt!

Legg mosen i en ildfast form og strø over reven jarlsberg og parmesan. Gratiner i ovn på ca 225 grader til gyldenbrunt.

PS: Om du vil gjøre det litt fancy kan du ha mosen i en sprøytepose og lage mønster når du spruter den ut i formen.

Jeg spiser denne til deilig skinkebiff med smørstekte grønnsaker, sopp og lett rosmarinsjy. Men den funker like bra til pølser, fisk eller kylling eller hva som helst egentlig.


1 kommentar:

Anonym sa...

Ditte var eit kjempetiltak, unge Frøken! Ich freue mich! :)

Har du det bra?

Stor klem N.