Søk i denne bloggen

Sider

Tarte tatin på eplenes dag!


I går var det eplenes dag, og hva passer da bedre enn å lage verdens beste opp-ned-eplekake: Tarte Tatin!? Kaken ser imponerende ut, men er faktisk såre enkel å lage. Jeg serverte den som dessert: varm og med lassevis med vaniljeis til. Sikle..!

Dette trenger du (til 4 personer):

4 ildfaste porsjonsformer

4-6 syrlige epler
200 gram sukker
100 gram smør
Butterdeig (hjemmelagd eller ferdigkjøpt)

Slik gjør du:

Smelt sukkeret i en stekepanne. Skru ned varmen og tilsett litt og litt av smøret, mens du rører godt. Når dette har blitt til deilig (men ekstremt varm) karamell, tar du pannen av plata. Er du sterk i klypa kan du helle rett fra stekepannen, men er du som meg kan du bruke en skje til å skoffe karamellen over i formene. Dette må gå fort, for å unngå at karamellen blir til knekk i stekepannen. Du trenger ca 3 store spiseskjeer karamell per form. Bre den utover slik at bunnen blir dekket. Avkjøl. PS: det er lurt å legge sleiv, skjeer og stekepanne i bløt med en gang du er ferdig. Knekken kan sitte veldig godt fast!

Vask eplene, fjern kjernene og skjær eplene i tynne skiver. Neste steg er å dandere epleskivene oppå karamellen. Her kan kreativiteten få fritt spillerom når det gjelder mønster. Jeg foretrekker klassikeren (som du ser på bildet). Du avslutter med å dekke det hele med et lag butterdeig, som du kjevler ut og klipper til, slik at den dekker eplene perfekt.

Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter. Når de er ferdige skal karamellen ha smeltet inn i eplene og blitt til en tynn sirup. Vend formene over på tallerkener, slik at eplene vender opp (se bilde). Servér med pisket krem eller god vaniljeis. Velbekomme!


Ingen kommentarer: